dinsdag 30 april 2013

een bloemetje voor Ine

Pffffffff, net op de valreep heb ik het nog gehaald: mijn receptje voor april is af!

ik had al aangekondigd dat ik de dubbelzijdige tas aan mij voorbij zou laten gaan. Ik vond dat er net iets teveel stof ik kroop om ze 'zomaar' te maken terwijl ik ze niet nodig had. misschien komt het er ooit nog van.
Maar een maand zonder receptjes uit 'Zo Geknipt!', is niks voor mij. Vandaar dat ik voor het bloemetje koos.

Onlangs kreeg ik van nichtje Ine wat stofjes waar ze zelf niets mee deed. Ze had geprobeerd er een knipportemonneetje uit te maken, maar dat was niet zo'n succes geworden. Omdat ze eerdaags jarig is besloot ik dan maar om een wél gelukt knipportemonneetje voor haar te maken en er dan meteen een bijpassend centje in te stoppen bij wijze van verjaardagscadeau. Ze zal er vast blij mee zijn :)
Om het portemonneetje op te fleuren, maakte ik een bijpassend bloemtje. Dit keer in vilt, om het mezelf gemakkelijk te maken. In de toekomst wil ik zeker de stoffen exemplaren ook nog eens uitproberen.

Dus bij deze: de clutch met vilten bloem!
Hier mag hij al verschijnen, maar de facebookpagina zal nog even moeten wachten tot overmorgen. Tot nàdat het nichtje haar cadeautje life heeft kunnen bewonderen.

www.facebook.com/Trijzewijs




Curl up maakt bloemen

Recept 15 posten we nog net op de valreep. Net zoals hier werden er bloemen gemaakt om de Eerste Communie-outfit van een nichtje mee op te fleuren. Heel erg leuk om te maken die bloempjes en het geeft direct iets extra aan het kledingstuk in kwestie. 


Ook de bijhorende accessoires voor in het haar werden met een bloempje afgewerkt. Hier lees je de volledige blogpost.



In februari was het de verjaardag van oma, ze kreeg voor die gelegenheid een tas, recept 14 (de volledige blogpost kan je hier ook lezen). Recept 14 werd dus eigenlijk enkele maanden te vroeg gemaakt. 






maandag 29 april 2013

Recept 15

Vandaag maakte ik recept 15. Het kon nog net in april! Op mijn blog kun je er meer over lezen. 
 

Recept 15: Bloemetjes (en bijtjes)

Voor een vriendin haar dochtertje mocht ik een communiekleedje maken. En het was al vrij snel beslist dat ik voor haar haartjes een diadeem met bloem erbij ging maken.

De diadeem met bloem is dan ook al een tijdje af want het is snel om te maken.
Het stofje is hetzelfde als het communiekleedje.
Maar omdat het zo'n dun stofjes is heb ik 1 zijde voorzien van vlieseline zodat het bloemetje toch enige stevigheid heeft.

Groetjes

zondag 28 april 2013

Recept 26 in een grotere uitvoering

Voor de verjaardag van neefje Freek had ik een zwemtas beloofd. Ik maakte er ook al eentje voor zijn grotere zus, in een andere uitvoering.
Omdat Freek een drijfpak of zoiets heeft vraagt dit wat extra ruimte in de zwemtas dus maakte ik Recept 26 ietsjes groter. 6 cm in de hoogte en breedte.
En omdat ik binnenin de tas gebruik maakte van tafelzeil maakte ik bovenop de tas nog een extra tunnel voor het koord.
Het duurt nog even voor Freek gaat zwemmen, maar zijn tas heeft hij alvast!





Menukaart voor mei

Voor mei staan de volgende recepten op het menu:


Het ronde kussen (recept 8):
mariejedg heeft er vier gemaakt met een verkeersthema
De wijntas (recept 25)
door Kir en haar vrije tijd
girl on the moon heeft er een knijperzak van gemaakt

Deze inspirerende foto's komen uit de Flickr! Pool van Zo geknipt!

De tafellakenvaas (recept 7)

Weten jullie al welk recept je gaat maken?

woensdag 24 april 2013

Recept nr 14 en nr 15

 Zo op het nippertje maar mijn recepten voor deze maand zijn ook af.
Ik heb de recepten gecombineerd en er zullen er hier zeker meer van volgen voor het hele verhaal zie mijn blog http://creahigh-d.blogspot.nl/

maandag 22 april 2013

Oranje boven {recept 15}

In het kader van Koninginnedag (of dit jaar Kroningsdag) maakte ik de bloem die nooit verwelkt in het retro-oranje. De eerste bloem die ik maakte daar zag je veel draadjes nog aan de bovenkant.
Dus die knipte ik een beetje weg, en naaide heel veel tussen het knoopje en het vilt om ze weg te krijgen. Bij het tweede bloemetje maakte ik kleinere rijgsteekjes, en idd je zag geen draadjes meer boven het knoopje verschijnen. Maar de knoop viel toch een beetje tussen de blaadjes. Bij bloem drie en vier deed ik onder de knoop nog een kleiner knoopje die precies tussen de blaadjes past. Nu zijn ze goed naar mijn zin. Dus ik sta er gekleurd bij op Koninginnedag.
 
Nog een laatste tip: maak de blaadjes van karton. Je legt ze dan op je stof, trek ze om met een scherp potlood, en je kan ze zo makkelijk uitknippen en langs het binnenste lijntje stikken.

Nu op naar het volgende recept.


zondag 21 april 2013

Recept 14 en 15: Dubbelzijdige tas en bloem

Mijn opdracht voor april is ook klaar, het ging niet allemaal van een leien dakje, maar het is toch gelukt! Voor het hele verhaal zie mijn blog.

zaterdag 20 april 2013

Recept 14 en 15, nu als cadeautje

Voor de 22e verjaardag van mijn oudste zus(je) maakte ik vanmiddag
nog een keer de omkeerbare tas.
Ze wilde graag geld, maar om dat dan met een mooie kaart
in een zelfgemaakte tas te doen,
is natuurlijk veel leuker om te geven :-)
 
 
Ik koos voor een tikkie stoer en toch ook lief: buitenkant is van soepele denim,
binnenin een dun katoentje met witte stippen en een geborduurde bloem.
 
De hengsels zijn van dezelfde denim, maar dan de binnenkant gebruikt.
 
 
Bloem erbij gemaakt (lekker losjes, niet te stijf): en klaar was mijn 'cadeauverpakking'.
 
 
(na het maken van de foto's heb ik de tas nog gestreken voor zover mogelijk,
dus de kreukels moet je even wegdenken :-)
 
Fijne zondag allemaal!

Recept 17

Gek op notitieboekjes!


IMAG1062
Hier is dan eindelijk mijn bijdrage. Recept 17! Jammergenoeg te laat voor de agenda, maar ik ben toch blij dat ik hem gemaakt heb. Ik heb het patroon wel iets aangepast, want ik had geen rond elastiek in een leuke kleur en ook de afmeting is anders, omdat dit een ienieminieboekje is. Ik vind hem super leuk geworden.

Al heel lang ben ik gek op notitieboekjes. Ik kan ze niet laten liggen en moet altijd leuke notitieboekjes kopen. Sommige gebruik ik, andere wachten in de kast tot ze een goed doel gevonden hebben. Zo ook dit bordeaux rode boekje. Jaren geleden gekocht, maar nooit gebruikt omdat ik hem eigenlijk te saai vond.

Alleen een stoffen omslag vond ik wat saai. Appliceren vind ik erg leuk om te doen. Daarom heb ik er een vogel op gemaakt. Het sjabloon vond ik hier. Met vliesofix is een applicatie zo gemaakt.Dat spul blijf ik een echte uitvinding vinden.

Dit notitieboekje heeft een kleinere afmeting dan in het boek staat. Daarom heb ik zelf het patroon gemaakt. Ik heb de afmetingen van het boekje genomen met aan alle zijden 1 cm naadtoeslag. Ik heb wel de handleiding van het boek gevolgt. en eigenlijk is het heel simpel.
IMAG1060
Ik heb eerst de applicatie gemaakt en daarna deze op de stof genaaid met een kleine zigzagsteek met een korte steekafstand.
Bepaal nauwkeurig de plaats en de applicatie is er zo opgestikt. Een erg makkelijk project wat ook erg snel klaar is. En het is zeker voor herhaling vatbaar.
IMAG1063
Wil je graag weten hoe je een applicatie kunt maken? Kijk dan even bij deze link. Daar vind je een duidelijke uitleg.

Ben je benieuwd naar mijn andere projecties kijk dan hier. Ook op facebook heb ik een pagina gemaakt. Ik zou het leuk vinden als je me volgt.

maandag 15 april 2013

Zwemzak

Met vallen en opstaan en met een paar maand vertraging is mijn eerste januariprojectje eindelijk toch afgeraakt: het zwemzakje voor mijn oudste zoontje. Dit is het eindresultaat:


Het volledige verhaal kun je lezen op mijn blog.

zondag 14 april 2013

Recept 14

De beschrijving was erg duideluijk en ik had de tas best snel in elkaar. Het leuke van deze tas is, dat je hem op 2 manieren kan dragen. In mijn geval een roze en een blauwe kant. Net waar ik zin in heb.

Hij is lekker ruim, dus ik kan genoeg meenemen :)



Groetjes Renske

vrijdag 12 april 2013

Even voorstellen en twee tissuehoesjes

Hallo allemaal,

Mijn naam is Marianne en ik ben 27 jaar oud. Ik woon in de provincie Groningen en ben getrouwd met een geweldige man! Ik ben juf van groep 2. Heerlijk, kleuters! In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Ik haak veel en sinds ik een naaimachine heb, ben ik helemaal in mijn nopjes! Mijn blog heet mariannehaakt, omdat ik in de eerste instantie graag mijn haaksels aan jullie wilde laten zien. Achteraf had ik beter iets van mariannemaakt kunnen doen, want er staat meer op dan alleen maar gehaakte dingen. Maar goed, dat mag de pret niet drukken! Ik naai vrolijk verder en ik haak ook nog met grote regelmaat.

Sinds mijn verjaardag ben ik in het bezit van het boek 'zo geknipt'. Wat een geweldig boek! En ik vind het zo leuk dat er zelfs speciaal een blog voor is aangemaakt. Hier wil ik jullie ook graag laten zien wat mijn creaties van de patronen zijn.

Recept 16, het jasje voor de tissues, was in januari al aan de beurt zag ik. Hier heb ik al twee exemplaren van gemaakt. Ze zijn vrij snel gemaakt en ideaal voor cadeautjes! Op mijn blog kun je hier en hier er wat meer over lezen.

Deze maand zal ik nog een of meerdere bloemetjes naaien. Dus hopelijk tot snel!




donderdag 11 april 2013

Recept 16


De tissuedooshoes is af! Mijn favoriete (roze) stofjes is nu bijna op helaas.
Leuk om te maken alleen ging het niet helemaal goed. Ik knipte het biaislint 1 cm voor ipv voorbij de zijnaad af (lezen is soms lastig..). Gelukkig sloten de uiteinden precies aan en zie je er niks van!

woensdag 10 april 2013

Recept 16 uitgeprobeerd, een weggevertje

 
Vanmorgen nog een receptje gemaakt (nr. 16, die 'stond' voor januari op de agenda).
 
 
 
 
Fijne avond nog!

dinsdag 9 april 2013

Combirecept: 14 en 15, omkeerbare tas en bloem van stof

De recepten voor deze maand heb ik, net als andere blogsters, gecombineerd:
 
 
Ik maakte de tas van een stevige rode winterkatoen, 't lijkt bijna hele soepele denim.
Voor de binnenkant koos ik een couponnetje van een zomerStenzo,
dat hier al heel lang ligt.
Nu zijn beide lappen op, een aan te bevelen project voor je lappenverbruik :-)
 
 
 De bloem van het katoentje gemaakt, die zat ook zo in elkaar.
 
 
De plooien van de tas maken 'm lekker speels, ze vallen door de stevige rode stof gewoon goed. Ik ga 'm als rode variant gebruiken, mijn dochter gebruikt liever de bloemenkant :-) Zij ziet er al een biebboekentas in (gaat elke week zo'n beetje naar 2 biebs, die verslindt boeken!), en daar ga ik 'm zometeen ook voor gebruiken.
 
Het naaien van de tas ging van een leien dakje, in een ruim uur zat 'ie helemaal in elkaar.
Ook leuk om cadeau te geven, denk ik!
 
Fijne dag nog: het miezert hier, hopelijk wordt het gras daar weer een beetje groen van.
Dat gele, droge gras en al die kale takken van de bomen ziet er zo troosteloos uit...

Op mijn eigen tempo: recept 26






http://stannel.blogspot.be/2013/04/de-zwemzakturnzak-recept-26.html

Omkeerbare tas, recept 14

Eindelijk kan ik hier weer een bericht plaatsen. Mijn voornemen om maandelijks iets uit het boek te maken is een beetje in rook opgegaan omdat de verjaardagsjurken voor mijn twee dochters veel meer tijd in beslag namen / nemen dan ik vooraf gedacht had.

Deze tas maakt ik al op 30 december 2012 als verjaardagscadeau voor een lieve vriendin. De tas is aan twee kanten te gebruiken. De schouderbanden zijn in het boek ook van stof gemaakt, maar ik bleek nog bijpassend blauw tassenband in huis te hebben en dat vond ik toch mooier / frisser staan dan ook weer gebloemde / gestippelde schouderbanden.

Op de gestippelde kant lijken de plooien niet goed te zitten, maar ik had ze niet goed gevouwen voordat ik de foto nam...
Ik vind het een leuke tas waar je flink wat stof in kwijt kunt en dat is soms best prettig! ;-)


maandag 8 april 2013

Boekenkaft rond een schriftje

Het heen-en-weer boekje dat onze onthaalmoeder hanteert is niets meer dan een schriftje waar dagelijks een blaadje in geplakt wordt... De enige persoonlijke touch, vooraleer ik me uitleefde, was een foto van mijn dochters die vooraan erop geplakt was.

Ik maakte dus eerst een opening (cf. techniek bij hoesje voor zakdoekendoos) zodat de foto zichtbaar zou blijven. In een moment van verstrooidheid knipte ik de stof voor de buitenzijde 2 cm tekort... En besloot er dus maar een strookje van de voeringstof onder te hangen (improvisatie hé!)

Een knoop had ik evenmin in huis dit weekend en dus fabriceerde ik er maar eentje met de voeringstof rond. Leuk qua visueel effect maar niet handig want de knoop schuift steeds naar onder en is te dik. Dat eerste kan ik nog oplossen door hem op de elastiek te naaien.


Omkeerbare tas voor uitstapjes in de lente:)

Mijn versie van recept 14....

Al bij al, en na een tasje of 5 (het gaat steeds beter) vind ik het een leuk project! Ik denk dat ik er nog ga maken....
Meer info hier.


En dit waren mijn eerste resultaten voor dit recept:


Liefs,



zondag 7 april 2013

nog een recept 27....


eigenlijk stond dit recept op het programma voor maart... in die maand is de stof geknipt.... maar dit weekend pas verwerkt tot een tas...


Ben blij met het resultaat! Van karton en stof maakte ik een bodem zodat de tas mooi in vorm blijft. Gisterenavond tijdens een feestje heb ik er al mee lopen showen... ;)

P.S: de stof is van Ikea uit mijn voorraad...

vrijdag 5 april 2013

Lentegeel

Hier is mijn dubbelzijdige tas in fris lentegeel!
Afgemaakt met de bloem (die op de foto nog niet vast zit...)










estherenco.blogspot.nl